Afbeelding
Foto: © @Alex-Westerhof.

Vogelexcursie bij Vloeivelden

vr 22 april 2022 Hardenberg

Onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer wordt op vrijdag 6 mei van 19.30 tot 21.00 uur, een vogelexcursie gehouden bij de Vloeivelden in De Krim. 

Tijdens de excursie komen onder andere de vogelzang, de roep en andere communicatiemiddelen van de verschillende vogelsoorten aan de orde. Helemaal mooi is als je de vogel ‘in de kijker’ hebt. In het gebied komen tietallen zangvogelsoorten voor, waaronder de blauwborst. Ook broeden er diverse soorten eenden. Met wat geluk is een geoorde fuut te zien en kan er zo ineens een bruine kiekendief voorbij zweven. 

Wie mee wil doen aan de excursie moet zich van tevoren aanmelden en moet minimaal 12 jaar oud zijn. Kijk voor aanmelden en/of meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vogels-van-het-vechtdal-krim 

De Vloeivelden is een uniek gebied met waterplassen omzoomd door rietkragen en een bosje. En het gebied kent een verrassende vogelwereld. De verschillende soorten zijn onder andere te bezichtigen via kijkschermen en een vogelkijk-hut. 

De Vloeivelden van De Krim, gelegen ten oosten van Slagharen en ten zuiden van De Krim, werden tot 1992 door de voormalige aardappelfabriek AVEBE gebruikt als spoelbassins. Na sluiting van de fabriek is het gebied uitgegroeid tot een waardevol vogelgebied. Sinds 2004 is 60 hectare in eigendom van en in beheer bij Staatsbosbeheer met als hoofddoelstelling om de hoge vogelwaarden in stand te houden.