Afbeelding

Koningsdag met afwisselende activiteiten

vr 22 april 2022 Hardenberg

Koningsdag in Bergentheim wordt woensdag 27 april uitgebreid gevierd met een scala aan gezellige en afwisselende activiteiten. De dag wordt om 10.15 uur op het Bastingplein afgetrapt met een welkomstwoord door de voorzitter van de organiserende oranjevereniging, waarna het Wilhelmus onder begeleiding van muziekvereniging Beatrix gezongen wordt.  

De rest van de dag zal plaatsvinden in- en om de sporthal van Bergentheim. In de sporthal kunnen kinderen zich van 10.45 tot 16.00 uur vermaken op verschillende springkussens. Daarnaast hebben ruim 90 kinderen zich opgegeven om 5 tegen 5 te strijden in de laser game arena.

Kleedjesmarkt

Op de parkeerplaats buiten de sporthal is vanaf 10.45 uur tot circa 13.00 uur een kleedjesmarkt. Alle kinderen mogen hier zelf, op een eigen kleedje, een plekje zoeken om hun spulletjes te verkopen. Naast de (kinder) kleedjesmarkt zijn er tot 16.00 uur verschillende marktkraampjes waar lokale ondernemers hun waren verkopen. 

Drakenbootrace

Vanaf 13.45 uur is er spanning en sensatie bij de drakenbootrace. Veertien teams gaan daarbij strijden om zo snel mogelijk hun drakenboot over een lengte van 200 meter door het kanaal bij de sporthal te roeien. Na een ongetwijfeld zinderende finale, die naar verwachting rond 16.00 uur zal plaatsvinden, wordt het hoog tijd voor live muziek. Met optredens van shantykoor Moscouvieten, dj Grote Beer draait door en de bands Tennessee Aces & Band’um kan het publiek, desgewenst genietend van een hapje en drankje, tot 20.30 uur proosten op de koning. Tussendoor zullen de winnaars van de drakenbootrace uitgeroepen worden en wordt er een loterij voor alle oranjeleden gehouden.