Het nieuwe Toren-Taptoe bankje zit prima.
Het nieuwe Toren-Taptoe bankje zit prima. G. Brokelman

Toren-Taptoebankje geplaatst bij Medisch Centrum

do 21 april 2022 Hardenberg

Met de plaatsing en onthulling van een bankje langs het wandelpad aan de voorkant van het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg is een lang geleden gedane belofte ingelost.

In 2019 namelijk al ontving De Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep een mooie cheque als opbrengst van de publiekscollecte bij De Toren Taptoe in het centrum van Hardenberg. De helft van het bedrag was bestemd als bijdrage in de aanschaf van de nieuwe rolstoelbussen. Van de andere helft zou er een bankje geplaatst worden in het ziekenhuis. “Maar zoals bij heel veel dingen gooide Covid19 ook hier roet in het eten” zegt vriendenvoorzitter Willemien Bult. “Het Saxenburgh Medisch Centrum opende middenin de Coronapandemie en vanwege de ‘anderhalve meter maatregelen’ moesten we eerder meubilair kwijt dan dat we nog ruimte hadden om binnen nog een bankje te plaatsen”, vult bestuursvoorzitter Wouter van der Kam van Saxenburgh aan.

Extra bijdrage

De Vrienden besloten het vervolgens over een andere boeg te gooien en ruimte buiten het medisch centrum te zoeken. Alleen moest het bankje wel passen bij de overige terreininrichting van Saxenburgh. Het beschikbare budget bleek uiteindelijk niet meer toereikend, maar ‘de Vrienden’ besloten zelf bij te passen en ook Brunink Serving Industry, die het bankje maakte, was bereid een bijdrage te doen. “En nu, bijna drie jaar later, is de belofte voor de plaatsing van het Toren-Taptoebankje dan alsnog ingelost” lacht Willemien Bult tevreden. Dat het resultaat er mocht zijn en ook nog eens op een prachtig plekje stond, konden ook Jaap Meerveld en Roelie Brink van de Taptoecommissie, Margret Ticheler van De Toren en Johan Oosterhoff van Brunink alleen maar beamen.