Afbeelding
G. Brokelman

Beweegtuin feestelijk geopend

do 21 april 2022 Hardenberg

Met de onthulling van een bordje met de welluidende tekst: ‘Fit an ‘t kanaal’ is woensdag 20 april in Bergentheim, onder applaus van een groot aantal belangstellenden, een beweegtuin aan de Stationsweg geopend.

De tuin met verschillende Fit-toestellen is speciaal bedoeld voor de bewoners van de kleinschalige woonvoorziening van de Baalderborg, de Muldershoek, de kinderen van de Koningsbergerschool en de cliënten van Fysiotherapie en Ergotherapie De Haere onder het motto: Samen in beweging voor een fit en vitaal leven. Onder andere een loopbrug met diverse ondergronden, een balanskruk en een trappetje nodigen uit om in beweging te komen. Meteen na de opening werd er dan ook al druk gebruik van gemaakt door jong en oud. 

Echte buren

Karina Dogger, werkzaam bij de Muldershoek, vertelt over de verbinding tussen de drie buren: Muldershoek, basisschool Koningsbergerschool en fysio de Haere. “Het doel is om samen te bewegen met de drie buren. In 2023 wordt de school gerenoveerd en het plein aangepakt. Dan gaat het hek weg. Hoe gaaf is het dan dat onze bewoners gewoon het schoolplein op kunnen om de kinderen te ontmoeten en in beweging te komen.  Zo kunnen we echte buren van elkaar worden. Even bij elkaar binnenlopen, een praatje maken of een spelletje doen. In de zorg noemen we dat belevingsgerichte activiteiten. Hier in Bergentheim gaan we dat laagdrempelig gewoon doen.” 

De beweegtuin is tot stand gekomen met zogeheten kwaliteitsgelden van de Baalderborggroep. Aangevuld met onder andere een mooie gift van de Landelijke Vereniging van Crematoria. Ook kwam er een bedrag van de Gemeente Hardenberg uit het sport en beweegakkoord en deden de vrienden van Baalderborg een duit in het zakje. De tuin is vakkundig aangelegd door Bartels hoveniers. 

Speciale gast

Speciale gast bij de opening was Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging. Zij  kreeg ook in Bergentheim de mensen in beweging. Haar aanwezigheid was het ‘cadeautje’ van Yalp, het bedrijf dat de attributen voor de beweegtuin leverde. De hele week stond in Bergentheim aansluitend aan de opening van de beweegtuin in het teken van gezondheid door bewegen, voeding, welzijn, samenzijn en samendoen. Een en ander naar aanleiding van de jaarlijkse gezondheidsweek, georganiseerd door Gewoon Gezond Bergentheim en diverse instanties. Er waren de hele week verschillende activiteiten, zoals een wandeltocht, koken met kids, een huisartspraktijkbezoek, proeflessen door de diëtiste, een fietstocht enzovoorts.

Afbeelding