Afbeelding

Nieuwe AED bij Brugkerk

vr 15 april 2022 Hardenberg

De Stichting Hartveilig Hardenberg is in de hele gemeente Hardenberg druk bezig met vervanging van verouderde Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). Zo ook in Balkbrug, waar Jan Nieuwenhuis van de Stichting vorige week een nieuwe AED heeft geplaatst bij de Brugkerk aan de Zwolseweg in Balkbrug. 

De AED bij de Brugkerk is eigendom van de Protestantse Gemeente Oud Avereest-Balkbrug. De oude AED was, zoals meerdere in de gemeente Hardenberg, de houdbaarheidsdatum gepasseerd en was om die reden nodig aan vervanging toe. 

Openbaar gebruik

De AED bij de Brugkerk is niet alleen bedoeld voor bezoekers van de kerk, maar heeft een bredere functie in de omgeving. De Protestantse Gemeente hoopt dat de AED nooit ingezet hoeft te worden, maar geeft aan dat bewoners van met name de achterliggende wijk in voorkomend geval ook gebruik van de levensreddende AED kunnen maken. 

De AED bij de Brugkerk staat geregistreerd bij de Stichting Hartveilig Hardenberg, zodat mensen die opgeroepen worden voor reanimatie, weten waar deze hangt. Met de aanschaf van de nieuwe up-to-date AED wil de Protestantse Gemeente een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de omgeving. Ze wil ook op deze manier “Kerk naar buiten zijn.”