Afbeelding

TCO verwelkomt ‘Special heroes’

wo 13 april 2022 Ommen

Onder de paraplu van Stichting Special Heroes Nederland, dat een gezonde en actieve levensstijl wil stimuleren voor mensen met een beperking, heeft Tennisclub Ommen (TCO) afgelopen week leerlingen van de Johan Seckel school mogen verwelkomen op het tennispark. In samenwerking met tennisschool Drive mochten de leerlingen daar kennismaken met tennis.  

TCO neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit serieus en wilde naast projecten zoals Samen Fitter Verder ook graag een steentje aan bijdragen aan Special Heroes. Tennisschool Drive die lessen verzorgt bij tal van tennisverenigingen in de regio, waar ook de leerlingen van de Johan Seckel school vandaan komen, had de regie over de lessen.

De lessen voor mensen met een beperking verschillen weinig met die van anderen, behalve dat deze kinderen maximaal een half uur heel geconcentreerd met iets bezig kunnen zijn en dan gaan ze wat anders doen. “Waarom we hier aan meedoen en zoveel aandacht aan bewegen besteden? Deze kinderen hebben veel beweging nodig, dat is goed voor hun ontwikkeling, maar ze zijn van nature geneigd om te gaan hangen als ze niet worden geprikkeld”, zegt Jarno Doosjes sportdocent van de Johan Seckelschool.

Onder een lentezonnetje werd een leerzame en leuke les verzorgd. Op de vraag van tennisleraar Hans wie wel vaker zou willen komen tennissen, werden veel handjes de lucht ingestoken. En bij TCO zijn ze meer dan welkom.