Opening Samenspeelplek Kotermeerstal

wo 13 april 2022 Hardenberg

Op woensdag 13 april is in Dedemsvaart de inclusieve samenspeelplek Kotermeerstal officieel geopend. Rick Brink was uitgenodigd om de officiële opening te verrichten.

De gemeente Hardenberg wil een positieve gezondheid en een gezonde leefomgeving bevorderen. Vanuit het platform Gewoon Actief worden vele sport- en spelactiviteiten aangeboden. Op deze manier stimuleert de gemeente bewegen en het samen spelen. Wethouder Looman: “Buitenspelen is voor kinderen heel belangrijk. Lekker frisse buitenlucht inademen en bewegen. Als je sámen kunt spelen met andere kinderen is dit nog leuker. Je ontmoet nieuwe mensen en je voelt dat je erbij hoort. Dit is voor kinderen met een handicap belangrijk”.

Toegankelijk voor alle kinderen

Op de inclusieve samenspeelplek Kotermeerstal kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen. De speeltoestellen zijn toegankelijk gemaakt voor alle kinderen. Bij de aanleg van nieuwe speelplekken in nieuwe wijken, streeft gemeente Hardenberg er naar om deze gelijk toegankelijk te maken voor iedereen.

Speeltuinbende en samenspeelmiddagen

Binnen de gemeente is de Speeltuinbende actief. Dit is een testteam van kinderen dat de gemeente laat weten of een speeltuin voor ieder kind toegankelijk is en aansluit bij de speelbehoefte. De kinderen geven goede tips om met kleine aanpassingen de speeltuinen in de gemeente te verbeteren. Om het samen spelen te stimuleren organiseert de gemeente regelmatig samenspeelmiddagen. Kom gerust mee spelen! Aanmelden kan via www.gewoonactief.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding