De kinderen van de Bijdehandclub hebben maandenlang aan de voorbereidingen gewerkt.
De kinderen van de Bijdehandclub hebben maandenlang aan de voorbereidingen gewerkt.

Vrijdag 25 maart was het dan zover: na maanden van voorbereiding werd de minibieb van de Oranjeschool geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje en in het bijzijn van vrienden en familie werd de eigengebouwde minibieb gepresenteerd.

di 29 maart 2022

De kinderen van de Bijdehandclub hadden maandenlang aan de voorbereidingen gewerkt. Deze ‘gouden handen-groep’ van de Oranjeschool heeft onderzocht hoe een minibibliotheek werkt door er één te bezoeken. Vervolgens hebben ze onder de deskundige leiding van juf Lumarja zelf een plan gemaakt. De oude boeken uit de schoolbibliotheek hebben in de minibieb een nieuwe bestemming gevonden en de verrijdbare boekenkast is door de kinderen zelf ontworpen en gemaakt (met hulp van meneer Bert en handige ouders).

Vroomshoop beschikt nu dus over een echte minibieb, vanaf nu is er dus altijd iets te lezen aan de Oranjestraat. Heeft u zelf leuke boeken voor in de minibieb, dan kunnen deze bij de minibieb ingeleverd worden. Boeken zijn er om gelezen te worden, daar hoopt de Oranjeschool op deze manier haar steentje aan bij te dragen.