Afbeelding

SC Lutten afgetroefd

zo 27 maart 2022 Hardenberg

Hoewel de einduitslag 3-2 voor Avereest doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd is geweest, is het omgekeerde beter van toepassing. Op de eerste tien minuten na was Lutten onmachtig tegen de mannen van Avereest.

In de beginfase mocht Lutten nog aan opbouwen denken. Daarna werd er een iets hogere druk gezet door de tegenstander, waardoor de lange bal steeds vaker gehanteerd werd. En die bal was meestal een prooi voor de fysiek sterkere spelers van Avereest. Misschien was er wel gespioneerd bij de imponerende wedstrijd van Lutten tegen Vitesse, toen David Koopman en Glenn Kuiper met krijt aan hun schoenen steeds als vrije man dreigend konden opkomen op de linkerflank. Nu was er van die vrijheid voor hen geen sprake.

Doordat de rechterflank in aanvallend opzicht onbezet, bleef kon Avereest hun linies sluitend maken door te schuiven naar die gevaarlijke helft. Een afspeelmogelijkheid met krijt aan de schoenen op de rechterflank zou misschien ook voor de middenvelders iets meer ‘lucht’ geven om via het centrale gedeelte beter te kunnen combineren.Nu zakte het zelfvertrouwen al na tien minuten als slappe was in elkaar.Zo kwam er een voorzet waarbij het luchtduel niet aangegaan werd en de 1-0 genoteerd kon worden. Voor rust werd ook nog de 2-0 aangetekend na een slechte inspeelpass op rechtsback Westerbeek, die het tij ook niet meer kon keren.

Tweede helft

Na rust mocht Tim van Os zijn opwachting maken, maar kwam er ook snel achter dat het niveau van het eerste met het tweede toch wel een paar tandjes hoger lag. Avereest ging verder met hun dominerende spel waarbij van geluk gesproken kan worden dat de score slechts tot de 3-0 opliep. Er werd veel gezwijnd.

De slotfase bracht toch nog enige spanning

Met een pirouette met bal onder de voet zette Thorben Scholten enige tegenstanders te kijk en stoomde op naar het strafschopgebied, waar het schot door een handsbal op de stip kwam te liggen. Deze werd door Ronald Kosse onberispelijk binnen geschoten. Ook kreeg Fons Veltink het nog op de heupen en slalomde door de verdediging. Zijn voorzet werd met een doelpunt beloond. Verder kwam Lutten echter niet en dat zou ook niet terecht geweest zijn. Het was een wedstrijd van de mannen tegen de jongens!!!!!