Afbeelding
G. Brokelman

Mag ik dan bij jou? Een veilige plek...

di 29 maart 2022 Hardenberg

De familie Ter Horst uit Rheezerveen, te weten Gerrit, Elsbeth en hun dochter Hannah, zijn al een aantal jaren als gastgezin betrokken bij de stichting CHOE. Kinderen uit Oekraïne komen in de zomer twee maanden over en worden dan bij hen thuis in het gezin opgenomen. Door hun ervaringen met de opvang van deze kinderen voelt de familie Ter Horst zich extra betrokken bij de mensen uit Oekraïne en de huidige situatie in het land.

De verschrikkelijke beelden die iedereen ziet op de televisie hebben er voor gezorgd dat de familie naast de opvang die zij elke zomer bieden, op korte termijn graag iets wil betekenen voor meer mensen. Om meer mensen te kunnen helpen, hebben zij het plan opgevat de oude woonboerderij op hun erf die al jaren leegstaat, te verbouwen. Om zo een aantal gezinnen een veilige plek te kunnen bieden.

Met het verbouwen van de oude woonboerderij kan de familie Ter Horst huiselijke opvang bieden. Samen met de rust en de ruimte die het platteland biedt, kunnen zij de vluchtelingen een veilige, warme plek bieden. Broodnodig; zeker gezien de nood en het ontzettende leed dat deze vluchtelingen op dit moment treft.

Werk aan de winkel

Het plan is klaar, alleen is er nog veel werk aan de winkel om de woonboerderij geschikt te maken. De (slaap)kamers zijn ruim en kunnen zo gebruikt worden. In de woning was geen badkamer en geen werkende keuken meer aanwezig. De familie Ter Horst heeft voor dit project familie, vrienden en kennissen ingeschakeld. Er is begonnen met de sloop van de oude keuken, wanden zijn verwijderd en er wordt gewerkt aan een nieuwe badkamer.

Het is ontroerend te zien en te merken dat er veel mensen en bedrijven zijn die graag hun steentje willen bijdragen. Een telefoontje naar een bedrijf, dat vervolgens weer uit zichzelf een ander bedrijf belt voor de nodige materialen en helpende handen. Bijzondere dank gaat uit naar Loohuis Installatietechnieken, Morrenhof Jansen, Klussenbedrijf Zieleman, Bouwservice Harjo Lennips, Gerrits Vloeren, Stoffeerbedrijf Zieleman, Computer Service Hardenberg, Schutte Installatietechnieken, Van Dijk maatwerk, Dijkhuis Bouwteam, Kuipers Bouwmaterialen en Tuin & kado naar alle vrijwilligers voor hun hulp!

Helpt u bidden, werken en geven?

Op korte termijn moet er nog veel gedaan worden. De familie Ter Horst is dankbaar voor alle hulp die zij al gekregen hebben en roept mensen op om het project te steunen, door gebed, door praktische hulp of een financiële bijdrage. Helpt u bidden, werken en geven? Voor contact, e-mail oekrainerheezerveen@gmail.com. Volg de ontwikkelingen via Facebook: Mag-ik-dan-bij-jou-Oekraine-opvang-Rheezerveen.