Afbeelding

Kringloop Hardenberg viert 35-jarig bestaan

wo 30 maart 2022 Hardenberg

Vrijdag 1 en zaterdag 2 april, is het feest bij kringloop Hardenberg en ’t Keerpunt. De stichting viert dan haar 35-jarige bestaan met hoge kortingen voor al haar klanten.

Op 1 april 1987, werd stichting Kringloop Hardenberg opgericht. Het doel was en is, het bevorderen van het hergebruik van goederen en reststoffen, en het creëren van werkgelegenheid. In dienst was toen één betaalde kracht, die ondersteund werd door een aantal vrijwilligers.

Dat er in de afgelopen 35 jaar veel werk is verzet, blijkt wel uit het feit dat de Kringloop inmiddels is uitgegroeid tot een stichting met drie filialen, met in dienst meer dan twintig vaste medewerkers en ruim tien vrijwilligers. Met een eigen ophaal- en bezorgservice is de Kringloop een vertrouwd gezicht in de regio geworden.

Kringloop Hardenberg biedt naast de mogelijkheid om goederen een tweede kans te geven, ook werkgelegenheid. Bedrijfsleider Schreurs: ‘Wij vinden het belangrijk werk aan te bieden. In ons bedrijf is iedereen welkom en gelijk. Er wordt dan ook geen verschil gemaakt tussen een vaste medewerker en een vrijwilliger. Beiden zijn onmisbaar.’

Blik op de toekomst

Ook na 35 jaar, zit de Kringloop nog vol ambitie. Zo willen zij de prijzen laag houden ,nog milieubewuster worden en meer werkgelegenheid creëren, zeker voor mensen die in de huidige maatschappij minder kansen hebben. Of er in de toekomst een nieuw filiaal bijkomt, wordt niet uitgesloten. Kortom: de stichting zit niet stil en zal zich de komende jaren blijven ontwikkelen, ten goede van de klant en het milieu.

Twee dagen lang 50% korting 

Dat dit alles niet bereikt had kunnen worden zonder de vaste klant, beseft de kringloop ook. Dat zij mogen meegenieten van deze bereikte mijlpaal, is voor de stichting dan ook niet meer dan logisch. Daarom ontvangen alle klanten, 50% korting op het hele assortiment van Kringloop Hardenberg, en ‘t Keerpunt. De actie zal worden gehouden op vrijdag 1, en zaterdag 2 april 2022, aan de Burgemeester Schuitestraat 23a en Bruchterweg 33.