Afbeelding

‘Ommen geeft licht!’

wo 23 maart 2022 Hardenberg

Onlangs is de actie ‘Ommen geeft licht!’ gestart. Elke zondagavond kunnen ze in Ommen en omgeving een brandend kaarsje voor het raam zetten: een teken dat we de hoop op vrede in Oekraïne brandend houden. Vurig zelfs.

De Stichting Ommen Voor Oekraïne (SOVO) verkoopt prachtige blikjes-met-kaarsjes voor ‘Ommen geeft licht!’ Ze kosten drie euro per stuk en je kunt er gemakkelijk een waxinelichtje of een ander kaarsje in plaatsen als het blikje leeg gebrand is. De opbrengst van de kaarsjes komt ten goede aan SOVO en wordt rechtstreeks besteed aan Oekraïners in nood.

De kaarsjes zijn vooralsnog te koop bij SOVO (Haven Oost 20), de Ommer kerken, apotheken, Husselmus en restaurant Wildthout. De verwachting is dat er meer verkooppunten gaan komen. Bovendien gaat SOVO op zaterdag 2 april in de buurt van de hervormde kerk een kraam realiseren. Betaling kan contact, via de bank en via een QR-code. Voor ‘Ommen geeft licht!’ zet je dus het kaarsje op zondagavond tussen 20.00-21.00 in je vensterbank. Koop gerust meer kaarsjes om door te verkopen in de straat, vriendenkring en familie.