Afbeelding
G. Brokelman

Merel presenteert kinderboek ‘Kip is weg!’

do 24 maart 2022 Hardenberg

Twee jaar lang, sinds het begin van de lockdown, werkte Merel Lohuis uit Beerzerveld aan de teksten en illustraties van haar kinderboek ‘Kip is weg!’. Op woensdag 23 maart presenteerde de VWO-5 leerling het prentenboek onder grote belangstelling bij Boekhandel Heijink in Hardenberg.

In het boek maakt hoofdpersoon Jip een wereldreis langs allerlei verschillende dieren en landschappen, waarbij de grote vraag is: Waar is kip gebleven? Dat de zoektocht een kip betreft is niet helemaal toevallig. “Iedereen in mijn familie heeft een boerderij, daar komt het idee vandaan. En ik vind het ook gewoon een leuk dier”, legt Merel uit. Het thema van een wereldreis ligt ook dicht bij haar eigen interesses: “Ik hou van aardrijkskunde. De landschappen in dit boek zijn bestaande landschappen, maar ik heb ze uit het hoofd getekend”, zegt Merel. Alle 28 illustraties van het prentenboek maakte Merel zelf. “Ik heb altijd heel veel getekend, maar nog nooit voor een boek. Ik vind dit wel heel leuk en wil dit ook wel blijven doen, maar niet als een fulltime baan. Ik wil een medische opleiding gaan volgen en ook in de zorg gaan werken. Ik blijf tekenen heel leuk vinden, dus het schrijven en illustreren wil ik er wel naast blijven doen. Misschien ook een ander soort boeken, maar wel weer kinderboeken. Het leuke daarvan is dat niet alles kloppend hoeft te zijn. Als je een roze olifant wil, dan doe je een roze olifant”.

Presentatie

Woensdag presenteerde Merel ‘Kip is weg!’ voor het publiek: “Er was veel belangstelling, meer dan ik had verwacht. Veel kinderen ook. Zij konden een kippenei versieren met stickers en een kleurplaat inkleuren. Er zijn ook al veel boeken verkocht en ik heb er ook heel veel gesigneerd. Daar werd veel om gevraagd. Het was een heel leuke middag”.