Afbeelding

Woningbouw aan de Stationsweg in principe mogelijk

di 22 maart 2022 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen staat in principe positief tegenover de herontwikkeling van locatie Stationsweg 24 te Ommen en de LPG-locatie aan de overzijde van de Stationsweg.

De locatie werd tot voor kort gebruikt door een garagebedrijf met tankstation. Het garagebedrijf is niet meer aanwezig, het tankstation nog wel. Aan de overzijde van de Stationsweg bevindt zich een bedrijfsbestemming. Hier is een ondergronds LPG Tank. De bovengrondse locatie wordt gebruikt voor stalling van voertuigen. Initiatiefnemer, de heer Cents, wil de locatie her ontwikkelen tot woongebied. De plannen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan en de heer Cents vraagt om medewerking aan een afwijking van het bestemmingsplan. Door verschillende initiatieven vanuit de markt in de Stationsomgeving is Het Oversticht gevraagd om ruimtelijke randvoorwaarden aan te geven zodat samenhang in het landschappelijk en cultuurhistorisch waardevol gebied gewaarborgd blijft. Dit heeft ertoe geleid dat het college van B en W van de gemeente Ommen in principeakkoord gaat met de herontwikkeling tot wonen maar dan wel geconcentreerd langs het westelijke deel van de Stationsweg. Er mogen maximaal twee bouwlagen met kap op dit gebied komen en maximaal twee vrijstaande woningen aan kant van de Schammelte.

Om de woningbouw toe te staan is verwijdering van de LPG-tank en bijbehorende bestemming van belang. Het is de bedoeling dat de LPG-functie wordt verplaatst naar een andere locatie. De haalbaarheid hiervan moet nog worden onderzocht. Het college van B en W vindt een financiƫle onderbouwing van het totaalplaan noodzakelijk. De beoogde woningbouw dient in verhouding te staan tot de kosten van het saneren van het huidige bedrijf met LPG-tank. De omwonenden en/of belanghebbenden in de directe omgeving moeten bij het plangebied worden betrokken.