Afbeelding

Skatebaan valt duurder uit

di 22 maart 2022 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Ommen laat in een brief aan de Gemeenteraad weten dat de realisatie van de skatebaan bij het jongerencentrum Het Punt in Ommen te maken heeft met een vijftien procent prijsstijging in de betonprijzen. Hierdoor moeten er mogelijke enkele concessies gedaan worden in de oppervlakte van de skatebaan.

Door het slim combineren van werkzaamheden met het project Fietsverbindingen/Dante/Chevalleraustraat wordt geprobeerd werk-met-werk te maken om de concessies zo beperkt mogelijk te houden. De realisatie en oplevering van de skatebaan zal ongeveer augustus worden 

Aanleiding voor de realisatie van een nieuwe skatebaan is dat de huidige skatebaan sterk verouderd is en daardoor een gevaar is bij gebruik. Zo zijn er scheuren in de ondergrond gemeld en worden de huidige materialen glad bij regen en erg heet in de zon. Dit kan voor nare glijpartijen zorgen. De kosten waren 122.000 euro. Er wordt geprobeerd een vrijwilligersgroep op te zetten die na oplevering van de skatebaan zorg draagt voor bijvoorbeeld de organisatie van wedstrijden en schoonmaakacties.