Jelmer Bolks (rechts) namens Den Ham in duel met een speler van Enter Vooruit.
Jelmer Bolks (rechts) namens Den Ham in duel met een speler van Enter Vooruit. Herman v.d. Schuur

Den Ham en Enter Vooruit in evenwicht

di 22 maart 2022

De zeventiende editie van Enter Vooruit – Den Ham leverde een 2-2 eindstand op. Op een zonnig sportpark de Werf in Enter duurde het ruim 45 minuten voordat er echt leven in de brouwerij kwam.

Het team van Walter Weghorst kwam goed uit de startblokken. In de eerste twintig minuten schoot Thomas Remmink in kansrijke positie over, werd een kopbal van Joost Veurink van de lijn gehaald en kon Luuk Kuiper een voorzet net niet de juiste richting meegeven.

Pas halverwege de eerste helft kwam Enter Vooruit beter in de wedstrijd. Doelman Jeffrey Ekkel zag eerst een afstandsschot net over gaan en was enkele minuten later de klos daar hij Job Voortman onderuithaalde net buiten de zestien. Ekkel kreeg rood en debutant Tim Pekkeriet nam zijn plaats onder de lat in. Den Ham had de loodzware taak om ruim een uur met een numerieke minderheid een resultaat te behalen.

Tot aan de rust kon EV niet overtuigen en werd de brilstand gehandhaafd. Na rust zette Luuk Kuiper de wedstrijd op de kop. Lees verder op de website www.detoren.net