Afbeelding

Damclub de Vechtstreek

ma 21 maart 2022 Hardenberg

Damclub de Vechtstreek speelde op zaterdag 19 maart de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen. Bij winst kon de Vechtstreek gelijk komen met koploper Apeldoorn, dat de tegenstander is in de laatste wedstrijd.

Het team van Hoogeveen dat voor een groot gedeelte uit talentvolle jeugdspelers bestaat stond dan wel niet zo hoog op de ranglijst (9e) maar de wedstrijden die verloren gingen waren bijna allemaal met een heel klein verschil. De eerste partij die uitkwam was die van Gerrit Draaisma tegen Siebe Kortleven, Gerrit won in de opening een schijf en kon gemakkelijk naar winst afwikkelen, 2-0. Ook de tweede partij leverde winst op: Leo Peters won vrij gemakkelijk van Mart Slim, 4-0. Toen Jan Meester remise speelde tegen Charell Schuller stond de Vechtstreek met 5-1 voor en ook bij de rest van de borden zag het er veelbelovend uit. Andre Nijmeijer won zijn partij tegen Nick Bolks, lange tijd zag het er niet best uit voor Andre maar toen Nick een foutje maakte kon Andre profiteren en won alsnog de partij, 7-1. Vervolgens verloor Evert Schuttert kansloos van groot talent Sytse Spijker, 7-3. Jan Siegers en Gerard Bruins speelden een fraaie partij waarin het lange tijd leek dat Jan zou gaan winnen, door een foutje van Jan kon Gerard toch nog remise maken, 8-4. Ook Johan van Aalderen won overtuigend zijn partij tegen Wilmer Oostindjer en bracht daarmee de stand op 10-4.

De spannendste partij was die tussen de sterkste spelers van beide clubs: Jan Nijmeijer van de Vechtstreek en de nog maar 15-jarige Elise Schouten van Hoogeveen. Elise kon lange tijd gelijke tred houden met Jan en bewees dat ze een groot talent is. In het eindspel kon Jan toch doorbreken naar Dam waarna hij snel won. 12-4 werd daardoor de eindstand.

Op 2 april volgt de beslissende wedstrijd tegen Damclub Apeldoorn waarbij de winnaar promoveert naar de eerste klasse landelijk.