De leerlingen van De Eiber liepen zich flink in het zweet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.
De leerlingen van De Eiber liepen zich flink in het zweet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. obs De Eiber

Mooie actie voor Oekraïne

ma 21 maart 2022 Dedemsvaart

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door en daarmee ook de acties voor hulp aan vluchtelingen en de getroffen inwoners in het oorlogsgebied. Overheid, bedrijven, particulieren, maar ook andere instanties, zoals scholen laten zich niet onbetuigd. 

Zo kwamen de leerlingen van openbare basisschool De Eiber uit Dedemsvaart vrijdag vrijdag letterlijk en figuurlijk in beweging voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De leerlingen zamelden geld in middels een sponsorloop.

De Eiber is een school met een hele diverse populatie. Naast veel Nederlandse kinderen zijn er ook veel leerlingen van gezinnen uit andere landen, die zelf ook de trieste ervaring hebben van het moeten vluchten uit eigen land. Daarnaast is de school op allerlei vlakken in beweging. Zo zet men in op bewegend leren en onderscheidt men zich al jaren met het wekelijks geven van dans & dramalessen.


Het bewegen kwam vrijdag daarom ook nadrukkelijk terug tijdens de actie voor de Oekraïne middels een sponsorloop, waarbij de leerlingen zich flink in het zweet werkten. De opbrengst gaat voor een deel naar de ouders van twee leerlingen die goederen naar Oekraïne brengen en vluchtelingen mee terug nemen. Het overige deel wordt gestort op giro 555.