Afbeelding

Vier punten in dubbel speelweekend

di 8 maart 2022

Om alle wedstrijden gespeeld te krijgen in deze competitie moeten er soms dubbele wedstrijden gespeeld worden. Voor VZ&PC betekende dat er op vrijdagavond 4 maart gespeeld werd tegen het Drachtster DraGor een ploeg waar in de beker wedstrijd al van werd gewonnen.

De Friese ploeg verkeerd in de staart van de competitie maar weet altijd een flink aantal doelpunten mee te krijgen. VZ&PC zonder de geblesseerde T. Roelofsen ging voortvarend van start en had in de eerste periode al een 4-0 voorsprong opgebouwd. Uiteindelijk werd er een flinke zege behaald van 14-6.


In de thuiswedstrijd werd er al een kleine zege behaald maar onder de rook van het Heerenveen stadion in het grote thuis bad heeft de Vriezenveense ploeg nog nooit een resultaat weten te behalen. Na een snelle 2-0 achterstand kwam de Vriezenveense ploeg beter in zijn spel en had de stand na de eerste periode weer gelijkgetrokken 2-2 door Bart Sportel en debutant Han Scherphof.

Na twee ondertalsituaties en doelpunten van Niek Sportel en wederom Han Scherphof bleven de Vriezenveners op een lichte voorsprong staan. 3-4. 


Ook in de derde periode bleef de Vriezenveense ploeg op een voorsprong maar door ondertallen bleven de Friezen in het spoor 5-6. In een zeer spannende laatste periode leek VZ&PC op een zege af te gaan. Bij een 5-7 voorsprong, met nog enkele minuten te spelen, bracht door ondertalsituaties SGH naast VZ&PC 7-7. Een uitgelezen mogelijkheid om twintig seconden voor tijd door een overtal als nog de zege te pakken mislukte jammerlijk voor de Vriezenveners. 


Zaterdag 12 maart gaat de ploeg opnieuw naar Friesland voor de return tegen het Drachtster DraGor.


Voor meer sportnieuws kijk eens op de website www.detorenvantwenterand.net.