Harry Borger geeft voortaan leiding aan de Weidevogelbescherming Avereest.
Harry Borger geeft voortaan leiding aan de Weidevogelbescherming Avereest. Weidevogelbescherming

Nieuwe voorzitter bij weidevogelbescherming Avereest

di 8 maart 2022 Hardenberg

De weidevogelbescherming Avereest is het nieuwe weidevogelseizoen traditiegetrouw gestart met een voorjaarsvergadering. Een vergadering, waarin de vereniging kennis kon maken met een nieuwe voorzitter in de persoon van Harry Borger.

Harry is van jongs af aan met zijn vader mee de natuur ingenomen. Zo heeft hij het zoeken van de nesten van weidevogels geleerd. Na zijn pensionering heeft hij de weidevogelbescherming weer opgepakt. En heeft hij zich in 2019 bij de vereniging aangesloten. 

Na de presentatie van Borger als nieuwe voorzitter werd er door het bestuur van de weidevogelvereniging kort teruggeblikt op de afgelopen 2 jaar. Tegelijk werd ook de strategie van 2022 besproken. Daarin komt als kerntaak naar voren het beschermen van nesten van weidevogels, het streven naar meer en betere broedgelegenheid en overlevingskansen voor de jonge vogels. Daarnaast zal er met name ook nadruk gelegd gaan worden op meer contact met de agrariërs, loonwerkers en met Wild Beheer Eenheden (WBE’s).  Het bestuur wist te melden dat zich de afgelopen weken een aantal nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld, maar dat zij er graag nog meer verwelkomt. Meer info over het werk van de Weidevogelbescherming is te vinden op: www.weidevogelbescherming.com