Afbeelding

Drie punten voor SC Lutten na teleurstellend duel

zo 6 maart 2022 Hardenberg

Na ruim drie maanden werd er zaterdag 5 maart eindelijk op sportpark De Kei door SC Lutten weer een competitiewedstrijd gespeeld. Dit gegeven is bijna het enige positieve dat te vermelden is na een zeer matig duel tegen CSVC uit Coevorden. Uiteraard was er na afloop ook blijdschap over de drie punten, die uiteindelijk werden binnen gehaald (2-1).

Vooraf werd door de aanhang van SC Lutten uitgegaan van een goed resultaat tegen het laagstaande team van Nico Kats. Vooral de deelname van doelman Lars Mulder (zijn tegen Hoogeveen opgelopen rode kaart werd geseponeerd) stemde tot tevredenheid. Bovendien werd nieuwsgierig uitgekeken naar de verrassende opstelling van trainer Sander van de Lustgraf, die de verdedigers Jan van de Berg en David Koopman in de voorhoede had geposteerd. Ondanks de tomeloze inzet van dit tweetal, kan echter niet worden geconcludeerd dat deze tactische manoeuvre goed uitpakte.

Met name in de eerste helft werd door beide teams dramatisch gespeeld. Vrijwel iedere combinatie mislukte en bijna geen enkele aanname lukte. De acties voor beide doelen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen. Pas in de 23ste minuut kon de eerste serieuze kans worden genoteerd. Een harde voorzet van Fons Veltink ging echter aan zowel Jan van de Berg als David Koopman voorbij. De gasten uit Coevorden konden daar ook slechts één doelrijpe kans tegenover zetten.

De tweede helft was weliswaar wat amusanter, maar het niveau bleef op een bedenkelijk peil. De ploeg uit Coevorden kwam verrassend op 0-1, nadat een zwabberbal door Lars Mulder verkeerd werd beoordeeld. De doelman van SC Lutten voorkwam enkele minuten later overigens wel dat CSVC opnieuw scoorde. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Hoewel SC Lutten ook matig speelde, was de thuisclub duidelijk de bovenliggende partij. 

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Frank van der Most, die een perfecte voorzet van Nick Weekamp fraai inkopte. In de slotminuut kwam SC Lutten op 2-1. Scheidsrechter John Schumer kende de zwart-witten terecht een strafschop toe, nadat Fons Veltink binnen de zestien meter onderuit werd gehaald. Frank Altena velde uiteindelijk het vonnis over CSVC.

SC Lutten speelt woensdagavond (9 maart) thuis tegen Vitesse ’63.