Artikelen in deze editie

Dichtwedstrijd ‘Ontzet van Coevorden’

Op woensdag 16 maart organiseert De Koppel een kindermiddag rond het thema schapen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar of ouder zijn van harte welkom.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad van Hardenberg voor om met ingang van 1 januari 2022 de heer ir. H. Korteweg als stadbouwmeester te benoemen voor een periode van maximaal drie jaar.

De Dorcas-winkel in Vroomshoop voert de komende weken actie voor noodhulp in Oekraïne. In de winkel kunt u bij uw aankoop een donatie doen. Het geld zal besteed worden aan eerste noodhulp aan mensen op de vlucht voor het geweld.

Grond bezitten

“Meer inzetten op groen gas”

Open dag op 100-jarig Windesheim

Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit mouwen te steken tijdens de Garnizoensdagen met ‘De Slag om Coevorden’.

Ten Kate kandidaat-wethouder VVD

Op maandag 7 maart zijn de winnaars van de sportverkiezing 2020 en 2021 van de gemeente Ommen zijn bekendgemaakt.

Nu ook een Infohuis in Hardenberg

Mooie lenteachtige ontwikkelingen

Dankzij de uitgifte van vier kavels in Lemele door de gemeente Ommen via Vereniging ‘CPO LemeleWoont’, krijgen vier jonge stellen de kans om in hun dorp te blijven wonen.

Ballonnenoorlog

Vlasakkerkamp 4, woonlocatie van de Baalderborg Groep, moest het bijna een jaar lang doen zonder duofiets, nadat de fiets die zij hadden werd afgekeurd.

Zonneparken op landbouwgrond?

Vanuit Stichting Hart en Handen worden er hulptransporten georganiseerd richting Oekraïne. Op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 12.00 uur houden ze een keukenkastjes actie om levensmiddelen in te zamelen.

Op zaterdag 12 maart organiseert De Verzamelaar afdeling Noord-Oost Nederland een dagverzamelbeurs voor postzegels, munten en dergelijke. De beurs wordt gehouden in het Hervormd Centrum aan de Prinses Julianastraat 8 in Ommen, begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Zaterdag 5 maart vond in natuuractiviteitencentrum De Koppel een entmiddag plaats voor mensen die van hun geliefde oude fruitboom een nieuwe afstammeling willen hebben.

Vogelbuurt ervaart geluidsoverlast van N34

Het gebouw bij de Spartelvijver in Sibculo waarin het verkooppunt, toiletten en douches zijn gehuisvest, wordt grondig opgeknapt. Het gebouw wordt gerenoveerd, verduurzaamd en deels aangepast zodat het meer maatschappelijke functies kan vervullen.

OVERIJSSEL

Nieuwe

De zoektocht naar een geschikte locatie voor een toekomstbestendig sportpark in Dedemsvaart gaat door. Afgelopen week heeft de gemeenteraad in Hardenberg unaniem, door middel van een amendement, besloten dat de Kotermeerstal als locatie daarvoor wordt uitgesloten.

Gekke doe-opdrachten, moeilijke reisvragen en meer. Dat is in grote lijnen het jaarlijkse spel iScout. Een virtuele reis om de wereld, waarbij scouts uit de hele wereld hun creativiteit kunnen tonen.

De huisartsenpraktijk in Balkbrug gaat verbouwen. Medio maart wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Deze worden naar verwachting rond augustus 2022 afgerond. De huisartsenpraktijk blijft tijdens de verbouw in gebruik, maar is slechts voor een deel toegankelijk.

De Reestlandhoeve, een wijngoed en zorghoeve in Balkbrug, heeft de D66 Vechtdal Antoinette-Stegeman-Drijber (ASD) duurzaamheidsprijs gewonnen.

Voetbal

In 2021 werd het vijftiende Jeugd Voetbalkamp gehouden. Een jubileum editie die groots gevierd werd. Wederom een succesvolle en drukke week, waardoor er vanzelfsprekend weer is gekozen om een zestiende editie in 2022 te houden.

Sallandruiters presteren goed

Spelers blijven bij HHC Hardenberg

Bridgen

SVV '56/Kloosterhaar JO17-1 - Haarle JO17-1 10:30

Koersbal

Sjoelen

Bewegen in de natuur; sporten op het water; al je spieren gebruiken. Spreekt jou dit aan, dan is roeien zeker iets voor jou. Roeien is een prachtige sport en er is in Gramsbergen schitterend roeiwater.

Bridgen

Drie punten na teleurstellend duel

De meiden van Twirlvereniging X-Change Gramsbergen hebben de afgelopen jaren hard getraind om een avondvullend programma in elkaar te zetten.

Goede prestaties

Sjoeluitslagen Sios’83

Eerste team opnieuw onderuit

DOS’37 verliest na slecht duel

Vier punten in dubbel speelweekend

Vroomshoopse Boys pakt cruciale driepunter