Stelling leegstaande panden en woningen

ma 28 februari 2022

Leegstaande panden in winkelcentra moeten omgebouwd worden naar woningen voor jongeren.


Deze stelling stond vorige week op de website www.detoren.net. 53 procent van de lezers die gereageerd hebben vindt dat woonruimte voor jongeren meer noodzakelijk is dan winkels. 47 procent vindt dat de winkels zoveel mogelijk moeten worden behouden.


Ook de politieke partijen in de gemeente Hardenberg hebben hun mening gegeven. Deze kunt u lezen op www.detoren.net. Het grootste deel van de politieke partijen vindt dat er woonruimte voor jongeren moet komen en vindt dit noodzakelijker dan winkels. Het CDA vindt wel dat er een bredere visie voor nodig is. Ook het winkelaanbod moet op peil gehouden worden. GroenLinks wil een transformatiebudget invoeren. Hiermee worden de eigenaren van leegstaande panden ondersteund om een nieuwe invulling aan hun leegstaande pand te geven. 

OpKoers.nu is wel van mening dat dit in overleg moet gaan met de ondernemer/eigenaar, omdat die beslist over zijn pand. Leegstand is een ongewenste situatie voor de ondernemer. D66 is van mening dat er een levendige kern moet komen met een mix van wonen, winkelen en werken. Dat is wat de kwaliteit van Hardenberg bepaalt, niet het hardnekkig vasthouden aan de oude manier. 50Plus vindt dat er niet alleen woningen moeten komen voor jongeren: ook veel ouderen willen graag in de binnenstad wonen. 


Kijk op de website www.detoren.net voor de stelling over zonnepanelen en geef uw mening