ma 28 februari 2022

Gemeenteavond

In kerkgebouw De Antenne in Dedemsvaart wordt op woensdag 9 maart 2022, na de kerkdienst in het kader van biddag voor gewas en arbeid, vanaf 20.30 uur, een gemeenteavond gehouden door de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Dedemsvaart.  Er wordt onder meer toegelicht wat er in coronatijd zoal besproken is in de kerkenraad en hoe de kerkelijke gemeente nu verder gaat. 

Bijzondere avond

De R.K. Vitus Parochie in Dedemsvaart bereidt zich voor op een bijzondere avond op zaterdag 9 april 2022 in de Vituskerk aan de Langewijk. 

Die avond worden namelijk drie feestelijke gebeurtenissen gevierd: Palmpasen, maar ook stellen 15 eerste communicantjes zich dan voor aan de EmmanuĂ«lparochie. En in dezelfde viering halen de ouders van de in het afgelopen jaar gedoopte kinderen de doopschelpen op. De bijzondere viering, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd, begint om 19.00 uur. 

Vechtdal Challenge

In april 2022 gaat de vierde editie van de Vitaal Vechtdal Challenge van start. Een gratis wandelevenement, speciaal voor mensen met een chronische aandoening. 

Er wordt 20 weken in de omgeving gewandeld onder leiding van een wandelcoach en zorgprofessional. De conditie wordt tijdens de wandelingen langzaam opgebouwd. Het doel is om na de challenge een afstand van 3, 5 of 10 km te kunnen wandelen. Naast bewegen is er tijdens de challenge ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen, zoals het belang van gezonde voeding. De startlocaties zijn in Dalfsen, Dedemsvaart, Balkbrug, Ommen en Hardenberg. De eerste training in Avereest vindt plaats op dinsdag 26 april. Aanmelden voor deelname of het inwinnen van meer informatie kan via de website: www.vitaalvechtdal.nl/challenge.