Afbeelding

Het wielerseizoen is weer begonnen

zo 27 februari 2022 Hardenberg

In het afgelopen weekend is het wielerseizoen van start gegaan met de Omloop Het Nieuwsblad. Ook HWV uit Hardenberg is druk bezig met het nieuwe seizoen. Eindelijk kan er weer in wedstrijdverband gefietst worden.

Er zijn al trainingswedstrijden gereden aan de Meerdijk bij WSV Emmen met goede resultaten van de HWV’ers. Op zaterdag stond een grote groep HWV’ers aan de start  met aanvallen van Tim Nederlof. Ook Osco Nijkamp, Chris Jansen en Stijn Pappot lieten zich zien. Met het mooie weer bleef alles bij elkaar. In de finale ontsnapten twee renners. In de pelotonsprint eindigde Chris Jansen als tweede. Osco Nijkamp werd 16e, Jan Bert Zandbergen 17e, Richard Olijve 21e, Tim Nederlof 26e en master Klaas Bolks 28e. 

Die resultaten komen niet voor niets. Op de woensdagen wordt er onder deskundige leiding getraind. Men verzamelt iedere week om 18.45 uur bij de McDonalds. Op zaterdag 12 maart starten de trainingen voor de jeugdige (niet-)wedstrijdrijders op zaterdagmorgen (9.30 uur verzamelen bij McD). Nieuwsgierig geworden en wil je het een keer proberen? Neem dan contact op met voorzitter GH Hutten van Total Outdoor, die ook één van de sponsoren is.

Dankzij de sponsoren HaWé Tweewielers, Total Outdoor, ProCyclingStats en kledingsponsor Lorini Sports-Huisjes Sportswear is HWV Hardenberg dit jaar in een nieuw tricot gestoken. Het blauw/zwart heeft inmiddels al op het podium gestaan van een Nederlands kampioenschap met een zilveren medaille voor baanwielrenster Kyra Lamberink uit Bergentheim op de sprint.

HWV Hardenberg, een kleine en prachtige vereniging die helemaal klaar is om te groeien. Nieuwe leden en aankomende renners en rensters worden goed opgevangen door ervaren trainers.

Wielerwedstrijden van dichtbij bekijken, op 17 maart start Olympia’s Tour in Hardenberg met een ploegentijdrit. Op 30 april is er in Holtheme een tijdrit georganiseerd door HWV Hardenberg, gevolgd door de Ronde van Hardenberg op 4 juni en de Omloop van Bruchterveld op 27 augustus.