Afbeelding
G. Brokelman

Aftrap ‘Baalder een betere toekomst’

di 1 maart 2022 Hardenberg

Op maandag 28 februari was de aftrap voor de werkgroepen om Baalder een betere toekomst te bezorgen. Een drietal groepen gaan daarvoor de voorbereidende werkzaamheden doen en hopen voor de komende zomervakantie hun plannen wat te hebben uitgewerkt. 

Gedurende de afgelopen maanden is er slechts achter de schermen wat voorbereidend werk door de initiatiefgroep en het bestuur van de wijkvereniging verricht. Door de corona-beperkingen waren er niet meer mogelijkheden en dat was helaas niet de eerste keer dat corona spelbreker was. De moed is echter niet weggezakt en het bestuur van de wijkvereniging en de initiatiefgroep hebben er het volste vertrouwen in dat het goed zal komen. Kees Slingerland, lid van de initiatiefgroep, daarover: “we hebben bijna veertig vrijwilligers die mee willen denken en werken en dat is een mooie basis om plannen te gaan maken. We hebben in ieder geval de groepen Voorzieningen, Welzijn en Veiligheid en die gaan de komende maanden hun ideeën uitwerken. Ze hebben daarvoor via de enquête genoeg materiaal, maar de prioriteiten zijn daardoor duidelijk geworden”. 

Wethouder

Om de aftrap van de echte start van het proces naar een Beter Baalder een officieel tintje te geven was op deze avond ook wethouder Nico Lansink aanwezig. Tot nu toe is de gemeente steeds ondersteunend geweest en bestuur en initiatiefgroep willen die samenwerking graag doorzetten. Wethouder Lansink is gebiedswethouder en kan daarom zijn visie en mogelijkheden vanuit de gemeente op Baalder meegeven. Na de pauze gingen de groepen voor het eerst samen een start maken met de volgende fase van de uitwerking van de zeer geslaagde enquête.

Afbeelding