Video

Sc Lutten maakt duikeling op ranglijst [

zo 27 februari 2022 Hardenberg

De wedstrijd uit tegen VV Hoogeveen begon met een minuut stilte als eerbetoon voor de overleden clubman Gerard Hakkers. Hij bleef als inwoner van Gramsbergen zijn ’Luttense roots’ altijd trouw.Veel pech in zijn leven viel hem ten deel, maar de weg naar Lutten bleef hij ook als supporter tot het laatst toe, met veel ongemak, altijd vinden.

De wedstrijd kon onder prima weersomstandigheden gespeeld worden, maar het droge kunstgras is dan niet meer van deze tijd. Omdat de bal vaak iets anders deed dan je zou verwachten, werd nogal eens iets anders geraakt, waardoor er veel ‘magisch’ water aan te pas moest komen. Tot minuut 38 kon de 0-0 score behouden worden. Toen werd er weer een inschattingsfout gemaakt op de bal, die niet door stuiterde naar de doelman, maar perfect op de pantoffel kwam van een speler van Hoogeveen, die met een lob kon scoren. Vlak voor rust vond zich een alles bepalend voorval plaats. Een doorgebroken speler van Hoogeveen kreeg de bal iets te ver voor zich, waardoor keeper Lars Mulder net als eerste de bal kon blokkeren en de aanval onderbreken. Niemand zag er een overtreding in, maar de man die er over ging trok rood. En uit de vrije bal werd gescoord.

Na de rust

Zo begon de tweede helft voor SC Lutten met een 2-0 achterstand, een man minder en ‘good old’ verdediger Jan van de Berg op doel. Het begin deed zich aanzien als een gespeelde wedstrijd, want binnen een kwartier stond het scorebord al op 4-0, waarbij aangetekend moet worden dat de 3-0 van Hoogeveen als wonderschoon aangemerkt kan worden. Een goede loop actie bediend door een fluwelen pass en een kopbal met de precisie, die ‘stand in’ keeper Jan alleen het nakijken kon geven. Tijd voor nieuw elan was aangebroken, omdat vanwege carnaval de lagere elftallen vrijaf hadden, had trainer Sander v\d Lustgraaf twee nieuwelingen meegenomen: Bram van Eeuwijk en Thijs Bruggink kregen de kans om aan het niveau van het eerste te proeven. En ze kunnen zeggen dat ze met verve slaagden. Er kwam zelfs een kentering in de wedstrijd en kon de hatelijke nul van het scorebord af. Frank Altena scoorde vanuit een moeilijke positie. Een hakbal op achternaamgenoot Ewoud Altena, die voor open doel stond zou meer charme en overzicht gegeven hebben, maar als ie zit is alles vergeven. Eindstand dus 4-1 voor Hoogeveen.