Afbeelding

Help je mee met de ontwikkeling van de skatebaan?

di 22 februari 2022 Hardenberg

Op woensdag 9 maart vindt er in de theaterzaal van de Carrousel de skatebaan ontwerpsessie plaats. De aanvang is 19.00 uur. Eind vorig jaar heeft de gemeente een bedrag beschikbaar gesteld om een nieuwe skatebaan te realiseren bij het jongerencentrum Punt in Ommen. 

Het jongerenwerk van WijZ welzijn heeft een participatie traject opgezet om de jeugd maar ook de omwonenden te betrekken bij de realisatie van de skatebaan. Door de jeugd te betrekken bij de realisatie van de skatebaan komt er een breed gedragen skatebaan waar de jeugd ook zuinig op is. Ook is er een bijeenkomst geweest waarbij de jeugdagent aanwezig was. De jeugd heeft samen met de politie nagedacht over huisregels voor de skatebaan. Op deze manier worden de regels gedragen en uitgedragen door de jeugd en wordt de nieuwe skatebaan een veilige plek waar iedereen zich welkom voelt.

Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze ontwerp-sessie op woensdag 9 maart.  De jeugd heeft deze avond de gelegenheid om mee te praten over de daadwerkelijke indeling van de skatebaan. Onder begeleiding van jongerenwerkers en een professionele skatebaan ontwerper hopen ze zo tot een ontwerp te komen waar iedereen terecht kan. Of je nu stepper, inliner of skateboarder bent en of je nu een beginner of gevorderd bent, iedereen kan terecht op de skatebaan. Er wordt ook stilgestaan bij de materiaalkeuze, beton of metaal en of er wel of geen zit gelegenheid komt. Iedereen is uitgenodigd. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Jordy Habekotté via 06 14908745.