Afbeelding

Kinderen met leerachterstand krijgen een kans

vr 11 februari 2022 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft het voornemen om in te stemmen met het programma Eerlijke Kansen en zal definitief een besluit nemen nadat het programma is besproken met het primair onderwijs. Voor het programma Eerlijke kansen is een bedrag van maximaal 612.000 euro beschikbaar gesteld. 

Het programma Eerlijke Kansen richt zich op thema’s taalachterstanden en taalstimulering, aansluiting PO/VO en (doorstroom) anderstalige kinderen (NT2). In gemeente Hardenberg valt elf procent of 720 kinderen binnen de groep met de hoogste kans op achterstanden (bron: CBS). De landelijke groep van kinderen met de hoogste kans op achterstanden is 15 procent. De kans in Hardenberg is kleiner dan landelijk maar onderwijsachterstanden zijn in Hardenberg wel degelijke aanwezig. Gemeente Hardenberg heeft de afgelopen jaren samen met het onderwijs gewerkt aan het programma ‘Eerlijke Kansen’. Dit programma richt zich op het voorkomen of oplossen van taal

of leesachterstanden van kinderen in het primair onderwijs. De verdeling van het geld over de schoolbesturen is gerelateerd aan het aantal kinderen en de kans op onderwijsachterstanden van de kinderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de CBS cijfers.