Afbeelding

OpKoers wil maatwerk in leerlingenvervoer

do 10 februari 2022 Hardenberg

Als het aan de fractie van OpKoers.nu ligt, komt er een eind aan de soms lange reistijd voor kinderen die zijn aangewezen zijn op leerlingenvervoer. OpKoers vindt dat er maatwerk geleverd moet kunnen worden.

Het leerlingenvervoer leidde al eerder tot vragen in de Hardenberger politiek. In 2018 zijn er vanuit de gemeenteraad vragen aan B&W gesteld over de vele klachten die er waren met betrekking tot het leerlingenvervoer. Destijds gaf de wethouder aan dat er gesprekken waren met de nieuwe aanbieder die het vervoer tot 2022 zou gaan uitvoeren, de firma Munckhof. Omdat dit contract in 2022 afloopt en eventueel voor twee jaar verlengd gaat worden, vroeg OpKoers.nu in december vorig jaar of er nog steeds sprake is van klachten en hoe die eventuele klachten behandeld worden. Het college gaf daarop aan dat er 28 gegronde klachten zijn geweest. Uit navraag bij OVB leerde OpKoers.nu dat er in totaal circa 600 klachten zijn binnengekomen. De fractie wil daarom graag van het college weten welke criteria worden gehanteerd bij de beoordeling of een klacht gegrond is.

Reistijd

Ook is OpKoers.nu gebleken dat leerlingen soms opvallend lang onderweg zijn. Een rit van ongeveer vijftien kilometer duurt onder normale omstandigheden zo’n 25 minuten, maar leerlingen moeten soms genoegen nemen met een reistijd van 75 minuten. Dat vindt OpKoers ongewenst, ook al omdat veel kinderen die op het leerlingenvervoer zijn aangewezen de vele prikkels die een langere reistijd met zich meebrengt niet goed verdragen. OpKoers vindt dat hier meer maatwerk geleverd zou moeten worden en vraagt het college of de reistijd niet kan worden teruggebracht naar een tijd die meer overeenkomt met de afstand die de kinderen reizen.