Afbeelding

Camping De Kleine Wolf krijgt nieuwe visvijver

wo 9 februari 2022 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Ommen stelt een co-financiering van 25.000 euro beschikbaar voor de realisering van het Leaderproject Blue Forest Vechtdal.

Het gaat om het realiseren van een visvijver op camping De Kleine Wolf in samenwerking met het Zone.College te Zwolle, HSV de Riethoon/Sportvisserij Oost-Nederland, hengelsportcentrum ‘de beste stek’ en christelijke Daltonschool Hoogengraven.

Camping De kleine Wolf wil voorkomen dat de camping te massaal wordt of lijkt daarom is het de bedoeling om de camping ruimer op te zetten. De speelvijver is te klein voor het aantal gasten op het park. Het idee is om de huidige vijsvijver bij de speelvijver aan te trekken en hierbij kampeerplaatsen aan het water te creëren.

De visvijver is onmisbaar en zal moeten worden verplaatst naar een andere locatie. Om een visvijver te verplaatsen is bepaalde kennis nodig die niet aanwezig is op de camping. Daarom wordt de samenwerking gezocht met het Zone.College te Zwolle. Het is de bedoeling dat het gebied een multifunctioneel sport-recreatienatuurgebied wordt voor toeristen en omwonenden. Het wordt een educatief en leerzaam terrein. Studenten van het Zone.college kunnen gebruik maken van het terrein maar ook de leerlingen van alle scholen in het Vechtdal. Daarnaast kunnen er viswedstrijden en evenementen worden georganiseerd. Het idee is om de visvijver in een park te realiseren met paden en steigers en daarom heen wordt een fitnessparcours geplaatst. Hier kunnen toeristen maar ook inwoners gebruik van maken.