Artikelen in deze editie

Kerkdiensten van zaterdag 19 en zondag 20 februari

Inloopspreekuur OV-reisadvies

Bergentheim gaat er voor: “Koningsdag? Ja!”

Uitermate wisselvallig en veel wind

Booster

Op zaterdag 26 februari is het eindelijk zover, de vrijwilligers van het Repair Café Hardenberg zijn weer beschikbaar om uw spullen te repareren. Inloop tussen 13.00 en 15.00 uur.

Op zaterdag 19 februari is er bij Landgoed Vilsteren van 11.00 tot 16.00 uur een Boerenmarkt. Het thema is dit keer ‘Winterkost met een biertje’.

Kinderen met leerachterstand krijgen een kans

De Kleine Wolf krijgt nieuwe visvijver

De PKN-gemeente Dedemsvaart gaat de Kruimeldienst voor kinderen van 0-6 jaar en de Kings Kids dienst voor kinderen van 6 tot 10 jaar voortaan op hetzelfde tijstip houden. De diensten beginnen een half uur eerder dan gebruikelijk. Namelijk al om 16.00 uur.

Het Turfschip van de Historische Vereniging Avereest (HVA) heeft een nieuwe mast gekregen. Afgelopen donderdag werd de nieuwe mast met giek, onder het toeziend oog van een aantal belangstellenden, met succes op het schip geplaatst.

De kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Oud Avereest – Balkbrug houden een mestactie voor de tuin. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de pastorie en de tuin van de Brugkerk.

Lekker optreden in de Kalkwieke

Vanaf half maart tot half juni gaan de vrijwilligers van de Weidevogelbescherming Avereest, in samenwerking met boeren, het land op om nesten van weidevogels te beschermen. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de weidevogels.

Hardenbergse voorleeskampioenen zijn bekend

Gezocht vrijwilligers palliatieve zorg

Museumboerderij Herbert weer open

Gebiedsproces beëindigd maar aanleg windpark niet

Bouwbedrijf Lindenhovius uit Den Ham heeft de prijsvraag voor de ontwikkeling van de Smithoek gewonnen. Voor dit plan gaat Lindenhovius tien woningen ontwikkelen op de locatie van de voormalige Smithoek te Den Ham. Dat maakte de gemeente Twenterand maandag 14 februari bekend.

De laatste dagen is er een toename van woninginbraken, met name in het buitengebied van Hardenberg en Gramsbergen. Belangrijk detail is dat er bij één inbraak en bij enkele diefstallen gebruik is gemaakt van een scootmobiel.

OpKoers wil maatwerk

Waardering voor wethouder Jaspers Faijer

Bedrijvennieuws

De Internationale Vrouwendag op zondag 6 maart wordt in Coevorden gevierd door het Coevorder Kunstenaars Collectief.

Leden van bibliotheken in de gemeente Coevorden hebben op vertoon van hun bieb-pas gratis toegang tot Stedelijk Museum Coevorden.

Voetbal

Open training bij hockeyclub

De nummer 8 DES en 7 Bruchterveld van de 3e klasse D Oost speelden zaterdag 12 februari tegen elkaar in Nijverdal. Het werd geen goede pot voetbal, maar na 90 minuten van veel strijd won de gelukkigste namelijk Nijverdal.

Sjoelen

Koersbal

Sallandruiters in actie

Zaalvoetbal

Keurmerk voor Fit & Fight Hardenberg

Zwemmers presteren goed

Jeugdteam in het nieuw

Met de komst van Frank Eeftink heeft DETO de technische staf voor het komende seizoen 2022-2023 rond.

Nieuwe keeperstrainer

Sjoelen

Spurtlid Martijn Dijkstra presteerde top dit weekend. Hij liep naar de tweede plaats op de 10 km bij de ValentijnsCross in Wierden.