Herstart van de zaalcompetitie

di 8 februari 2022

In het Friese Stiens moest Amicitia beginnen aan de wedstrijd tegen CSL. In een nieuwe poule van slechts vier teams, met louter Friese tegenstanders. Eind november vorig jaar speelden beide teams ook al tegen elkaar, maar toen ging de zaalcompetitie na een wedstrijd op slot.

Amicitia begon prima aan de wedstrijd en stond na vijf minuten op een 4-5 voorsprong. Daarna volgde voor de Vriezenveners een mindere periode en liep CSL uit naar 9-5. De rest van de eerste helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar de oranjekragen kwamen onvoldoende dichterbij. Bij rust stond het 14-9. Coach Rick Keus spoorde zijn spelers in de rust aan om er meer uit te halen. Het baltempo moest omhoog, slimmer bewegen en ook successen mochten uitbundiger gevierd worden. Mentaal kan de ploeg zeker nog wel verbeteren.

In het begin van de tweede helft leek het spelbeeld eerst nog ongewijzigd (17-10), maar Amicitia trok daarna het initiatief duidelijk naar zich toe. Met zes treffers op rij vocht het zich terug in de wedstrijd (17-16) en was alles weer open. CSL wankelde maar handhaafde haar voorsprong. Nog één keer kon Amicitia de aansluitingstreffer produceren (18-17). Daarna was CSL schotvaardiger. De Vriezenveners creëerden wel kansen maar de afronding liet te wensen over (23-17). In de laatste minuten kwam Amicitia nog terug tot 23-19. Juniorspeelster Hanne Eshuis maakte haar debuut in de hoofdmacht van Amicitia. CSL bepaalde de eindstand op 24-19.

Eerste uitoverwinning reserves

Amicitia 2 deed goede zaken in Wolvega. SCO 3 werd met 19-23 verslagen en zodoende kon de ploeg van coach Jan Nijkamp de winstpunten mee terug naar Vriezenveen nemen.

Komende zaterdag spelen beide ploegen thuis in De Stamper in Vriezenveen. Amicitia 2 ontvangt AKC Almelo 2 om 18.00 uur. Amicitia 1 speelt daarna om 19.30 uur tegen koploper SCO/Motip Dupli 1. Voor bezoekers gelden de toegangsregels vastgesteld door de overheid en is er beperkte zaalruimte beschikbaar.