Onderzoek naar leefbaarheid rond Engberts-dijksvenen

di 8 februari 2022

Hoe ervaart u momenteel het woon- en leefgenot in uw omgeving? Deze vraag staat centraal in de enquête die vanaf 7 februari is uitgezet voor de mensen die wonen en werken rondom Engbertsdijksvenen.


Om de kwaliteit van de natuurwaarden in het Natura 2000-gebied te behouden en te versterken, bereiden Staatsbosbeheer en LTO Noord in en rondom het natuurgebied verdere maatregelen voor. Door middel van deze enquête worden de meningen gepeild van bewoners en ondernemers over hun huidige beleving op het gebied van leefbaarheid. Dit onderzoek wordt over enkele jaren herhaald.


Een greep uit de vraagstelling

Wat vindt u van de winkelvoorzieningen? Welk cijfer geeft u uw leefgenot? Hoe zorgen we ervoor dat het gebied leefbaar blijft? Hoe waardeert u de werkgelegenheid in het gebied? En ook voor ondernemers de vraag hoe waardeert u momenteel de bestaanszekerheid? Dit is slechts een greep uit de vragen in de digitale enquête. De antwoorden worden gebundeld en zo nodig met de lokale overheden opgepakt en uitgewerkt in concrete acties om de leefbaarheid rondom de Engbertsdijksvenen te verbeteren.


Enquête drie weken beschikbaar

Bewoners en ondernemers in en rondom Engbertsdijksvenen kunnen tot en met 28 februari de enquête invullen. Dit doen zij door de website www.engbertsdijksvenen.nl te bezoeken. De enquête voor bewoners is te vinden via https://nl.surveymonkey.com/r/bewonersenquete_EDV, die voor ondernemers vindt u via https://nl.surveymonkey.com/r/ondernemersenquete_EDV. De resultaten van de enquête worden in de nieuwsbrief en op de website van Engbertsdijksvenen gepubliceerd.