Afbeelding
Foto Theo Dedemsvaart.

Dedemsvaart

ma 7 februari 2022

Een waarschuwing vooraf. Ik ben geen bestuurder, voetballer, korfballer of stedenbouwkundige. Dan het volgende: Met belangstelling en verbazing heb ik de berichtgeving gelezen en gehoord over de situering van de sportvelden. Na allerlei berekeningen, inspraakrondes en de bijhorende heisa is de conclusie de sportvelden blijven waar ze zijn en er worden nieuwe accommodaties gebouwd.

Ik heb de kaart van Dedemsvaart en omgeving er nog eens bij gepakt. Laten we eens kijken naar de komende vijftig jaar. Een dorp moet toch een beetje compact zijn. Woningbouw zou ik dus situeren tussen de Langewijk, het Ommerkanaal, de Oostwijk en de Samenwijk. 

De ondernemingen hebben een plek ten oosten van de Kelvinstraat en de Samenwijk en uitbreiding vindt plaats in oostelijke en zuidelijke richting met zo mogelijk een toegangsweg richting de Wittepaal.

De sporthal en het Vechtdal College staan inmiddels aan de Langewijk, langs de snelweg Balkbrug-Slagharen. Daar zou ik richting De Pol  de nieuwe sportvelden aanleggen en ook een nieuw zwembad bouwen met binnen- en buitenbad. Uiteindelijk zullen de Zeven Linden en het Vechtdal College wel een keer fuseren tot één school met alle opleidingen, zodat leerlingen uit ons dorp niet meer naar elders hoeven te fietsen. Leren en sporten op één groot complex.

Bert Linde