De auditiecommissie zag heel veel talent voorbijkomen tijdens de audities.
De auditiecommissie zag heel veel talent voorbijkomen tijdens de audities. VAKK

VAKK kiest cast voor ‘All Shook Up’

ma 7 februari 2022 Hardenberg

Peter Kip uit Dedemsvaart gaat de rol van Chad vertolken in de komische musical ‘All Shook Up’ met songs van Elvis Presley, die Muziektheater VAKK op 21, 22 en 23 oktober gaat opvoeren in theater De Voorveghter. De musical vertelt het verhaal van de macho Chad die met motorpech strandt in een plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo rustige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op zijn kop gezet. 

Om de cast voor de nieuwe musical samen te stellen werden afgelopen zaterdag audities gehouden. Ruim 30 deelnemers hadden zich aangemeld om zichzelf te presenteren. Regisseur Charlotte Ebbers had samen met muzikaal leider Luko Hans het auditieprogramma opgesteld. Samen met zangdocent Gea Gijsbertsen die als externe deskundige in de commissie zat en twee bestuursleden van de musicalvereniging beluisterden en bekeken zij de spelers die zich goed hadden voorbereid op de diverse personages. 

Veel talent

“Het was een geweldige dag waarin we zo ontzettend veel talent voorbij hebben zien komen. Een aantal mensen hebben ons echt verrast met hun optreden. Het is ontzettend gaaf om te kunnen vaststellen dat er zo veel kwaliteit zit in de club en dat ook van buiten onze vereniging de acteurs ons weten te vinden en graag aan de productie willen meedoen”, aldus Gert-Jan Ahles als voorzitter van de auditiecommissie en de vereniging. “ Het samenstellen van de musicalcast is zoals een puzzel: stukjes bekijken en in dit geval ook beluisteren, leggen, passen, schuiven, opnieuw leggen, passen en uiteindelijk is het klaar. De komende weken gaan regisseur Charlotte Ebbers en muzikaal leider Luko Hans de cast verder aanvullen vanuit het ensemble”. Naast Kip is Sharon Doldersum gekozen voor de rol van Natalie. Noa Ouwerkerk speelt de rol van Dennis, Michiel Nijkamp de rol van Jim, Hadassa Schalen speelt Sylvia, Nicole van den Bos Miss Sandra, Maaike Hofstee speelt Lorraine, Hennie Groen treedt op als Matilda, Erik Snijder als Sherrif Earl en Mirthe Stolte als Dianne.