De kinderen keken en luisterden met aandacht naar de Masked reader, die zich via een groot scherm presenteerde.
De kinderen keken en luisterden met aandacht naar de Masked reader, die zich via een groot scherm presenteerde. OBS 't Kompas

“Masked reader”

ma 7 februari 2022 Hardenberg

De Nationale Voorleesdagen zijn bij obs ‘t Kompas in Dedemsvaart afgelopen week afgetrapt met de Masked Reader voor de onderbouw. 

De eerste deelnemer was de Ridder. Hij las voor uit: ‘De ridder zonder billen’ Een van de titels van de Nationale voorleesdagen. De kinderen keken en luisterden gespannen naar het grappige verhaal. 

Hints

De masked reader werd aan de hand van de hints snel geraden. Naast de ridder gaven onder meer ook ‘the Queen’ en ‘Hakuna Matata’ acte de présence. Hun identiteit werd uiteindelijk ook redelijk snel onthuld. “Al met al een hele mooie, creatieve invulling van de Voorleesdagen”, prijst Ellen Huizinga. De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 door de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) georganiseerd op initiatief van Stichting Lezen. De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.