Afbeelding

GroenLinks stelt GS vragen over N341

ma 7 februari 2022 Hardenberg

Namens GroenLinks-Overijssel heeft Kees Slingerland (Hardenberg) Gedeputeerde Staten vragen gesteld over de N341 van Kloosterhaar naar Westerhaar. Eerder was hij ook al betrokken bij de gevaarlijke kruising Paterswal-Kloosterdijk.

De nieuwe vragen hebben niet alleen betrekking op die kruising, waarvoor inmiddels contact is tussen de gemeente Hardenberg en de provincie. Kees Slingerland vraagt in de nieuwe vragen niet alleen naar de stand van zaken voor die kruising, maar ook voor het vaak snelle rijden op de ‘sluiproute’ Hardenberg-Twente. Die gaat als N341 immers door de bebouwde kommen van Kloosterhaar en Westerhaar en de genoemde gevaarlijke kruising. Kees Slingerland daarover: “als GroenLinks ondersteunen wij graag de alarmbel die daarover in de gemeenteraad van Hardenberg werd gerinkeld. Veiligheid voor met name het langzame verkeer heeft bij ons een hoge prioriteit! Daarom heb ik nu ook niet alleen vragen gesteld, maar ook oplossingsrichtingen meegegeven”.

Een van de suggesties die Kees gaf is die uit de gemeenteraad van Hardenberg: het landbouwverkeer via de parallelwegen meer te scheiden van de fietsers en wandelaars. De verwachting is dat de vragen binnen enkele weken zullen zijn beantwoord.