Afbeelding

Alof gaat genieten van het leven

zo 6 februari 2022 Hardenberg

Soms is het tijd om te gaan genieten van alle dingen die je nog wilt gaan doen! Eigenlijk moet je daar niet mee wachten tot je met pensioen gaat en dat hebben Alof en Dini Tuenter dan ook niet gedaan. De camper heeft al meerdere ritjes achter de rug.

Vol trots heeft Alof vorig schooljaar zijn camper meegenomen naar OBS de Regenboog tijdens het thema ‘vakantie’. “Alles zit erop en eraan, zonnepanelen, een douche, wij redden ons hier prima mee”, zei Alof tegen de leerlingen en collega’s. Die overigens best een tikkie jaloers waren.

Maar sinds 1 februari is Alof met pensioen en zal de camper vaker gebruikt gaan worden. “Het lijkt ons geweldig om een keer naar de poolcirkel te rijden”. Poeh, gewoon doen! Samen eropuit en genieten.

Toch zal het ook wel lastig worden om te gaan, want er blijken al wat klussen op hem te wachten. Oh ja... en bij iedere school komt hij terug om koffie te drinken! “Hij is meer dan welkom”, zegt Annita Post, “Alof heeft met zijn harde werken, grappen en grollen en hart voor de scholen, onze harten veroverd. Wij zullen hem enorm gaan missen. Zoals één van de collega’s zei: wanneer je Alof iets vraagt, weet je dat het afkomt”.

Vijftig jaar geleden is Alof Tuenter in Slagharen gestart met werken en op 1 februari jongstleden heeft hij in Slagharen zijn pensioen ingeluid omringt door (oud-)collega’s, vrienden en familie. De cirkel is rond!