Afbeelding
Picasa

Lezing over Wilde bijen door Joop Verburg

zo 6 februari 2022 Hardenberg

De Vereniging voor Natuur en Milieu heeft voor woensdag 16 februari een lezing over wilde bijen met prachtige foto’s op het programma staan. Deze lezing vindt plaats in De Kern in Ommen. En begint om 19.30 uur. De inlooptijd is vanaf 19.00 uur. 

Wist u dat er in Nederland maar liefst 360 soorten bijen leven? De ons allerbekende honingbij is er een van en dan zijn er nog meerdere soorten hommels, die ook tot de wilde bijen worden gerekend. Bijen leveren een hele grote bijdrage aan onze samenleving. We kunnen niet zonder de bijtjes. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Zij zorgen ervoor dat wij kunnen genieten van heerlijke soorten fruit en groenten. 

Het is lastig om de vele soorten bijen uit elkaar te houden. Gemakkelijker wordt het wanneer we de leefwijze kennen, want daar zitten enorme verschillen in. 

Bijen zijn verdeeld in drie groepen: zandbijen, metselbijen en koekoeksbijen. Over al deze groepen wordt tijdens de lezing van Natuur en Milieu de Vechtstreek iets verteld door Joop Verburg. Hij is groot liefhebber van de natuur en zeer deskundig op dat gebied. Hij maakt daarbij prachtige foto’s van flora en fauna, waarvan u 16 februari meerdere krijgt te zien. U krijgt deze avond ook nog informatie over hetgeen u zelf kunt doen om het leven voor bijen geschikter te maken en om ze te beschermen. Entree is voor leden van De Vechtstreek gratis, niet leden betalen vijf euro. Opgave verplicht via aanmeldformulier op de site van Vechtstreeknatuur.nl of via 06-21625848 of 06-29046394. QR code + legitimatiebewijs verplicht evenals een mondkapje. De Kern vindt u aan de Bouwstraat 23 in Ommen.