Drugspand

ma 31 januari 2022

De politie heeft afgelopen zaterdagavond een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen in een woning aan de Markt in Dedemsvaart. In verband met verdenking van overtreding van de Opiumwet was er een onderzoek in de woning ingesteld. De bewoner is als verdachte aangemerkt en zal worden verhoord. De aangetroffen drugs zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. De politie vraagt een ieder die vermoedens heeft van drugshandel in zijn/haar omgeving, dit te melden via het algemene meldnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. 


Gentle Yoga

Gentle Yoga is een vorm van yoga met eenvoudiger oefeningen voor mensen, die met sommige houdingen moeite hebben, zoals bijvoorbeeld de schouderstand. Geke Flier uit Balkbrug weet er als yoga-docente alles van. "Bij gentle yoga werk je evenveel aan je lichamelijke en mentale welzijn als bij de reguliere yoga. Maar de oefeningen, die vaak als wat lastiger worden ervaren worden vervangen door eenvoudiger oefeningen," laat Geke via haar facebookpagina weten. Om mensen met gentle yoga kennis te laten maken kan iedereen in februari 3 proeflessen nemen voor yentle yoga in de Baron in Dedemsvaart voor slechts 15 euro. De lessen worden op dinsdagavond gegeven van 20.30 - 21.45 uur. 


Snertwandeling

Op initiatief van CafĂ© de Kroeg aan de Zwolseweg 4A in Balkbrug wordt op zondag 13 februari een snertwandeling gehouden. Er kan tussen 13.00 en 14.00 uur gestart worden. Volwassen deelnemers betalen 5 euro per persoon. Kinderen kunnen gratis meedoen. 


Museum open

Musea mogen weer open. Zo ook het Landbouwmuseum aan de Langewijk in Dedemsvaart, dat afgelopen weekend voor het eerst sinds december open ging. In het museum vindt u alles over het boerenleven tot  medio de twintigste eeuw. Meer info op www.landbouwmuseumdedemsvaart.nl