Afbeelding

Gemeente steunt plan Pumptrack

ma 31 januari 2022 Dedemsvaart

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg heeft afgelopen week besloten een subsidie van 25.000 euro uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven te verlenen aan Fiets Cross Club Dedemsvaart (FCC De Vaart) voor de aanleg van een zogeheten pumptrack. 

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is geschikt voor alle fiets en skatesporten waar wielen aan zitten. Doordat een pumptrack een laagdrempelig karakter heeft, kan een grote doelgroep worden bereikt. Wel zullen dit voornamelijk jongeren zijn. De pumptrack zorgt voor beweging en is een gezonde activiteit. Mede daarom is de gemeente positief over het plan. 

De pumptrack wordt gerealiseerd nabij zwembad De Kiefer. De totale kosten worden geraamd op  113.025,00 euro (excl. btw). Door de hulp van vrijwilligers en sponsors kan men bijna de helft zelf financieren. De gemeente gaat nog kijken of het resterend tekort vanuit het team Sport nader kan worden ingevuld.