Rosa Da Silva kreeg veel lovende recensies van vooraanstaande media voor haar voorstelling.
Rosa Da Silva kreeg veel lovende recensies van vooraanstaande media voor haar voorstelling. Casper Koster

Rosa Da Silva speelt: “Daar moet je heen”

ma 31 januari 2022 Dedemsvaart

De theaters zijn eindelijk weer open. Maar de corona maatregelen zorgen ervoor dat het toch nog lastig is om voorstellingen aan het publiek aan te bieden.

Zo zou cabaretière Rosa da Silva na twee maal verplaatsing eindelijk vrijdag 4 februari haar voorstelling ‘Daar moet je heen’ in de Gashouder Dedemsvaart spelen. Maar de Gashouder kan op basis van de huidige regels maar 35 bezoekers per voorstelling ontvangen. Te weinig voor zo’n geweldige voorstelling, waar ook al veel meer dan 35 kaarten voor verkocht zijn. Collega theater De Voorveghter bood de oplossing en stelde voor om de bezoekers en Rosa naar De Voorveghter te laten komen. 

Krachten bundelen

Beide theaters werken achter de schermen al jarenlang samen. Zo wordt ieder seizoen de programmering op elkaar afgestemd. En er zijn plannen om de samenwerking verder uit te breiden. Ook de Reestkerk wordt daarbij betrokken. Dat Rosa da Silva en haar bezoekers te gast zijn in de Voorveghter, is alvast een mooie eerste aanzet. Door de krachten te bundelen kunnen beide theaters en de Reestkerk samen binnen de gemeente Hardenberg nog beter zorgen voor een zo veelzijdig mogelijk en elkaar aanvullend cultureel aanbod voor zo veel mogelijk doelgroepen. 


Rosa da Silva

Het belooft vrijdag 4 februari vanaf 20.00 uur een heerlijke theateravond te worden in De Voorveghter. Rosa da Silva (Portugese vader/Nederlandse moeder) groeide op in Klazienaveen. Met hoofdrollen in grote producties als ‘Anne’ en ‘De Tweeling’ bewees Rosa haar talent. Ze won overtuigend het Amsterdam Kleinkunst Festival 2019 en stapt vol enthousiasme de cabaretwereld in. Rosa legt in haar voorstelling op komische wijze de eeuwige clichéstrijd tussen stad en platteland bloot. In hoog tempo wisselen Portugees temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar liedjes schreef Rosa samen met onder meer Daniël Lohues, wat haar een A.M.G. Schmidtprijs nominatie opleverde. Duidelijk dus: Daar moet je heen! Kijk voor meer info en kaarten op www.gashouder-dedemsvaart.nl.