Afbeelding

Vanaf je eigen bank meekijken met de waterschapsvergadering

ma 31 januari 2022 Hardenberg

Waterschap Vechtstromen zendt woensdag 2 februari voor het eerst een bestuursvergadering live uit via haar website. Voortaan zijn waterschapsvergaderingen live te volgen via het internet én op een later tijdstip terug te kijken via de website. Op de website van de livestream zijn ook de vergaderstukken van de vergaderingen terug te vinden.

De waterschapspartij Water Natuurlijk is blij met deze stap. Anieke Kranenburg, Algemeen Bestuurslid: “Voortaan kan iedereen vanaf zijn/haar eigen bank meekijken met de waterschapsvergaderingen. De livestream biedt inwoners de mogelijkheid om (meer) betrokken te raken bij onderwerpen die spelen binnen het waterschap. Bovendien is het politieke debat beter te volgen wanneer je ook non-verbale communicatie ziet”. De opnames van de vergaderingen worden achteraf op de website geplaatst. Dit geeft inwoners de mogelijkheid om een vergadering terug te kijken wanneer het hun uitkomt.

Namens de waterschapspartij Water Natuurlijk nam Anieke het initiatief om samen met een aantal andere partijen (CDA, AWP, Landbouw) een motie in te dienen om de livestream te realiseren. De fracties wilden gezamenlijk laten zien dat ze voor een toegankelijk, begrijpelijk en modern bestuur staan. De motie kon op brede steun binnen het Algemeen Bestuur rekenen. Vervolgens is het waterschap aan de slag gegaan om de livestream te realiseren. Dit heeft langer geduurd dan gehoopt vanwege corona en de vertraging die daardoor ontstond in de renovatie van het kantoor van het waterschap. Maar woensdag a.s. is het eindelijk zover; de livestream wordt in gebruik genomen. De livestream van de bestuursvergadering is woensdag te bekijken via de website van het Waterschap: vechtstromen.bestuurlijkeinformatie.nl