Burgermeester Vroomen bracht zaterdag 29 januari een felicitatiebezoek aan het echtpaar Tempelman.
Burgermeester Vroomen bracht zaterdag 29 januari een felicitatiebezoek aan het echtpaar Tempelman. G. Brokelman

Echtpaar Tempelman-Makkinga zestig jaar getrouwd

zo 30 januari 2022 Ommen

Burgemeester Vroomen uit Ommen bracht zaterdag 29 januari een felicitatiebezoek aan Maarten Tempelman (85) en Roelie Makkinga (80). Het briljanten bruidspaar vierde woensdag 26 januari hun 60-jarig huwelijksjubileum. 

Het echtpaar werd gezegend met vijf kinderen, drie zonen en twee dochters. Veertien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. 

Maarten Tempelman bracht zijn jeugdjaren door in De Krim in een gezin met tien kinderen. “Ons gezin buiten vader en moeder kende drie tweelingen”, laat Maarten met een brede glimlach weten. Na de lagere school werden de eerste guldens verdiend bij boer De Jager in De Krim. “Het was vroeg opstaan om de koeien handmatig te melken, kippen en varkens te voeren en hierna op het land te werken”, laat Maarten terugkijkend op die jaren weten. Na de verplichte diensttijd bij de Koninklijke Landmacht werd het boerenwerk achtergelaten en werd Philips Hoogeveen zijn nieuwe werkgever. Hierna ging hij aan de slag bij de Aluminium smederij in Dedemsvaart en Hardenberg. Op 59-jarige leeftijd maakte Maarten gebruik van een Vervroegde Uittreding (VUT). 

Roelie Makkinga groeide op in Ommen als derde telg in een gezin met 11 kinderen. Na de huishoudschool ging Roelie aan het werk bij SBO Johan Seckel, een basisschool voor speciaal Basis Onderwijs in Ommen waarna de Boslustschool Ommen en het AZC in Slagharen volgde. Nu woont het paar al 29 jaar in Ommen waarna de laatste twee jaar met veel plezier op de locatie Lodderholt.