Afbeelding
G. Brokelman

Echtpaar Booij -Eggengoor 50 jaar getrouwd

za 29 januari 2022 Hardenberg

Het echtpaar Johan Booij, 73-jaar en Gerda Eggengoor, 71-jaar vierden vrijdag 28 januari hun 50 jarig huwelijksjubileum. De levensloop van het gouden paar vermeldt dat Johan geboren is in Schuinesloot en zijn jeugdjaren doorbracht als oudste telg met een zus en drie broers in Kraggenburg. 

Gerda Eggengoor zag het levenslicht in Holtheme een buurtschap nabij Gramsbergen. Haar jeugdjaren in Schuinesloot bracht ze door als jongste kind in een gezin met een broer en 3 zussen. Gerda en de zus van Johan waren vriendinnen. De liefdesvonk sloeg over, en na 2 jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Hardenberg. Het paar ging wonen in Assen en na een half jaar verhuisden ze naar Hoogeveen. Ruim zes jaar later keerden ze terug naar Schuinesloot. Het huwelijk werd gezegend met vier kinderen, drie zonen een dochter en inmiddels hebben ze negen kleinkinderen. 

Na een jaar HBS in Emmeloord vervolgde Johan op 13 jarige leeftijd weer verhuist naar Schuinesloot en volgde Johan 3 jaar zijn studie aan het Menso Alting College in Hoogeveen. Zijn eerste werkgever werd Wehkamp in Dedemsvaart gevolgd door de Bondsspaarbank in Hoogeveen. Het werkbare leven sloot hij af op 63 jarige leeftijd als landmeter bij de afdeling landmeetkunde van de gemeente Hoogeveen. Gerda verhuisde eveneens al op jonge leeftijd naar Schuinesloot. Na de huishoudschool in Slagharen werd bakkerij Miskotte in Hardenberg haar eerste betaalde baan. Hierna ging ze aan de slag als gezinsverzorgster bij de stichting Noord-Oost Overijssel. Nu woont het paar met veel plezier aan de Stationsstraat in Hardenberg en genieten van o.a. bloemschikken, kaartjes maken, tuinieren en zingen bij ‘Net eem A-ns’.