di 25 januari 2022

Onder de Loep

In het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost is afgelopen donderdag aandacht besteed aan de overval, die op 10 december 2021 bij supermarkt Lidle in Dedemsvaart heeft plaatsgevonden. In de uitzending waren onder meer bewakingsbeelden van 'de man met de hamer' getoond. De politie wil de man graag snel oppakken voordat hij opnieuw toeslaat. In de uitzending werd aangegeven dat de overvaller mogelijk uit de buurt van Dedemsvaart komt. Hij zou na de overval bij het viaduct van de N377 op een witte fiets zijn gestapt. In de uitzending werd aangegeven dat de dader mogelijk op de hoogte was waar in de supermarkt het kantoortje zit en wanneer hij het beste kon toeslaan. Er wordt niet uitgesloten dat de overvaller de zaak heeft geobserveerd. De supermarkt heeft inmiddels de beveiliging aangescherpt. Beelden over de uitzending zijn te bekijken op rtvoost.nl. Wie meer weet wordt verzocht meteen contact op te nemen.

Sportpark

Het sportpark in Balkbrug wordt opnieuw ingericht. Aan de herinrichting ligt privatisering van de sportfaciliteiten in de gemeente Hardenberg ten grondslag. In het kader van de herinrichting is er een samenwerking tussen de voetbalverenigingen SC Balkbrug, VV Avereest en volleybalvereniging Set-Up gestart. Dit is ondergebracht in de Stichting Accommodatie Balkbrug.  Naar verwachting wordt eind februari met bouwwerkzaamheden op het sportpark in Balkbrug begonnen. Deze week wordt de bouwplaats ingericht en worden de bouwhekken geplaatst. Op de website sa-debalk.nl is meer te vinden over de werkzaamheden.

Nieuwe antennes

Agentschap Telecom heeft vorige week de antennes vervangen bij de zendmast aan de Tuinstraat in Dedemsvaart. De antennes worden gebruikt voor de overdracht van signalen voor onder meer radio, tv en telefoon.