ma 24 januari 2022

Trio aangehouden

Na mishandeling in de binnenstad van Zwolle zijn drie jongens uit Dedemsvaart aangehouden door de politie en vastgezet voor onderzoek. De jongens zouden vorige week zaterdag betrokken zijn geweest bij een grote vechtpartij op de Grote Markt in Zwolle. Tijdens de vechtpartij werden er volgens de politie flinke klappen en trappen uitgedeeld.  De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij en roept mensen die iets gezien hebben op om zich te melden.

Stil zijn

Het nieuws in de landelijke media werd de afgelopen week vrijwel compleet bepaald over grensoverschrijdend seksueel gedrag dat er bij het tv programma The Voice of Holland zou hebben plaatsgevonden. Iedereen vindt er wat van. De in Dedemsvaart geboren en getogen zangeres Sanne Hans, die vier seizoenen coach bij The Voice of Holland was, zegt op social media er stil van te zijn en niet goed te weten wat ze erover moet schrijven. Ze heeft aangegeven dat haar gedachten uitgaan naar de slachtoffers. 

Voorleeslunch

Binnen obs Oud-Avereest wordt op de hele school gewerkt aan het thema: de Ruimte. In het kader van de Nationale Voorleesdagen, die deze week wordt gehouden, heeft de school besloten een Voorleeslunch te houden, waarbij de leerkrachten ook voorlezen uit boeken met dit thema. Bij de onderbouw aan de hand van een prentenboek, om het geheel inzichtelijker te maken. 

Audities

Op zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022 worden audities voor de nieuwe, komische jukebox musicalproductie "All Shook Up" door Muziektheater VAKK in Dedemsvaart gehouden. Wie mee wil doen kan voor meer informatie de website raadplegen: www.muziektheatervakk.nl.