ma 17 januari 2022

Week van gebed

Deze week is het voor de christenen de Week van gebed voor de eenheid. Thema van de week is: Licht in het duister. De dagelijkse gebedsdiensten zijn van tevoren opgenomen met voorgangers uit de verschillende kerken in Dedemsvaart en Balkbrug. De diensten worden elke dag om 19.00 uur uitgezonden. Woensdag 19 januari gaat Ineke van der Logt van de R.K. parochie voor in gebed. Op 20 januari wordt de gebedsdienst geleid door Joke van Beveren van de Protestantse gemeente Oud Avereest Balkbrug. Op 21 januari gaat een vertegenwoordiger van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uit Balkbrug voor en op 22 januari een vertegenwoordiger van de Evangeliegemeente De Graankorrel uit Dedemsvaart. In de laatste gebedsdienst, die in de plaats van de avonddienst wordt gehouden, gaat ds. Elly Wisselink voor van de Protestantse gemeente Dedemsvaart. 

Paasmarkt 

In Oud-Avereest zijn plannen in voorbereiding om rondom de Reestkerk op zaterdag 16 april een Paasmarkt te houden met een gevarieerd aanbod aan streekproducten en verschillende activiteiten. Wie graag met zijn/haar producten op deze markt wil staan of eerst meer informatie wil kan kijken op de website: reestkerk.nl/agenda/paasmarkt-bij-de-reestkerk/. 

Toneel uitvoeringen uitgesteld

De toneelgroep van de PKN-gemeente in Dedemsvaart heeft definitief besloten haar uitvoeringen, die gepland stonden voor 4 en 5 maart, voorlopig te cancelen. De toneeluitvoeringen worden in principe om de 2 jaar op initiatief van de Commissie Fondsenwerving gehouden om de kerkkas te kunnen spekken. De groep overweegt nu om de uitvoeringen te verplaatsen naar eind november van dit jaar. "Of het op dat moment verantwoord en mogelijk is om voor een volle zaal te spelen, is nu nog koffiedik kijken," aldus de woordvoerder.