ma 17 januari 2022

Kettingbotsing met vier personenauto's

Hulpdiensten rukten donderdagochtend 13 januari massaal uit na een melding van een kettingbotsing nabij de rotonde afslag Rollepaal in Dedemsvaart aan de Coevorderweg-N377. Bij de kettingbotsing waren vier personenauto's betrokken. 

Eén bestuurster werd ter plaatse gecheckt door het ambulancepersoneel. Zij kon na de controle haar weg vervolgen. Door de kettingbotsing ontstond er een behoorlijke file tussen Slagharen en Dedemsvaart. Voor de auto's, die na de botsing niet meer verder konden rijden, werd een bergingsbedrijf ingeschakeld, die de wagens heeft afgesleept.

Molen in rouwstand

Ter herinnering aan Ab van Oeffel is Molen De Star in Balkbrug vorige week in rouwstand gezet. 

Van Oeffel, die vorige week overleed, was jarenlang een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij de Molen. Hij verzorgde jarenlang het transport van het mais en maismeel voor de molenaars. Daarnaast hielp hij ook mee met de rondleidingen voor de schoolklassen en verrichtte hij diverse andere hand en spandiensten bij de Molen. 

De gedachten van het bestuur, de molenaars en alle vrijwilligers gaan uit naar de familie en bekenden van Van Oeffel, die zij de komende tijd veel sterkte toewensen. 

Lantaarnpaal vernield

Op de kruising Julianastraat en de Wisseling in Dedemsvaart is maandagochtend 17 januari rond 8.30 uur een lantaarnpaal omver gereden. Getuigen meldden dat een vrachtwagen tegen de lantaarnpaal is gebotst. Daarna zou hij gewoon zijn doorgereden. Er deden zich, voor zover bekend, geen persoonlijke ongelukken voor. De kapotte lantaarnpaal werd in de loop van maandag verwijderd door medewerkers van de gemeente.